Turkiet!!

Om några timmar sitter jag äntligen på flyget mot Turkiet!! Min bästis Mirre ska ju också följa med och det är hennes första utomlandsresa/flygresa! Kan ju också passa på att säga att under denna veckan i Turkiet är det inte säkert att det kommer några inlägg.
Cypern, Ayia Napa, 2010

köttfärsrulle


"Ungefär lika lätt som att rosta bröd"
Köttfärs ( jag använde tacoköttfärs som var över)
mjukatacobröd
riven ost
Lägg i osten och köttfärsen i bröden och rulla, stoppa in i micron i 45-60 sekunder. klart! Servera gärna med sallad också.

Inspiration

Har ju tipsat om min systers blogg innan men här fårt ni den igen. För härliga bilder från Thailand kan väl muntra upp vem som helst!
http://matildaberglundsplace.blogg.se/

HallonSmoothie

1 Banan
Frysta hallon
Yoghurt
Mjölk
Kan tyvär inte säga mängden eftersom jag nästan aldrig använder recept. Ska försöka att mäta mängden i framtiden så det blir lättare för er att göra recepten!

Tacoköttfärs sallad

En av mina favorit rätter!
Detta innehöll min sallad:
Hade också tacoköttfärs till.

If you move too fast, do not forget to think.

Smart som jag är glömde jag sladden i skolan igår och när jag kom hem hade jag ungefär 2 % batteri kvar på datorn. Så så fort jag får tid ska jag ladda upp lite bilder på fler smaskiga och lätta recept!

I Will soon be on my way!


Well I do not need it!

För exakt en månad sedan bestämde jag mig för att ta tag i mitt sockerberoende. Tänkte då att jag skulle sluta med allt onyttigt, det brukar annars vara så att man ersätter det man slutar med med något annat. Så godis, chips, läsk, kakor, glass, tårta, saft m.m satte jag ett stort kryss över. Nu en månad senare och allt mitt sötsug är som bortblåst! Har hållit mig helt borta från allt och det utan problem. Det är tillåtet att vara stolt över sig själv ibland och just detta är jag riktigt stolt över, firade det med en stor och saftig mango!

To get a good morning

För att få en bra start på dagen är det viktgit med en bra frukost. Ett tips är gröt som gör att man håller sig mätt längre än t.ex. yoghurt och macka. Ska dela med mig av mitt recept nedan.
En portion:
1 dl fullkornshavregryn ( vanliga havregryn går också bra)
ca ½ matsked linfrön
ca 1 matsked solroskärnor
2 ½ dl vatten (3 dl om ni vill ha lite lösare gröt)
Häll i allt och koka till lagom konsistens. Mosa en banan och lite russin och häll över gröten. Lätte som en plätt och gott!

Maskerad

Hemkommen från en trevlig maskerad fest. Smart som jag är tog jag inte kort innan vi gick så men här har ni en när jag kom hem.


If they can then you can too!

Har många favorit program som också är väldigt olika varandra, som Biggest loser. Är så impad av dessa människor som biter i hop, kämpar och vågar ställa sig på vågen vecka efter vecka trots att de vet att massor av människor ser dem. Det är aldrig för sent att ändra sig och det ser man på dessa människor. Så till alla där ute, inget är omöjligt och ge aldrig upp!

coscous

Det finns mycket man kan välja istället för ris och pasta som är nyttigare, mer näring i och du håller dig mättare längre. Couscous är ett bra alternativ (välj helst fullkorn) och det går snabbt! Det är olika koktider men den jag brukar använda är på 5 min, det är då inget "snabb" couscous utan vanlig fullkorns couscous.
Couscous tillverkas normalt av durumvete ( eller hårdvete) som blandas med vatten och formas till små korn som torkas och siktas. Hela vetekornet - kli, grodd och kärna - används för att få med alla nyttigheter. Couscousen som köps här i Sverige har oftast ångkokats, det är därför den tillagas på så kort tid. Man kan säga att couscous är ett vetemannagryn.

Du lever inte för att äta, utan du äter för att leva!

Ska försöka göra bloggen lite roligare genom att skriva om mina intressen. Ett är att laga mat, allt från nyttig maträtter till inte så nyttiga efterrätter och allt där imellan! Har gjort en kategori som heter mat där jag har tänkt att jag ska lägga in tips på maträtter och råvaror/produkter.
Men glöm inte njuta av maten för det är en ganska stor del av livet!

"Ingen är så rik att man har råd att mista en vän"

Gillar min lilla Amanda bus!

life is lika a rollercoaster, it is going up and down

På morgonen ringde jag till skolan för att sjukanmäla mig men ingen svarade. Så kravlade mig helt enkelt upp ur sängen tog en dusch, stoppade i mig lite frukost oh hasade mig iväg till skolan. Hade två lektioner sen håltimme till 14.20 men orkade sedan inte ta mig till skolan igen. Ibland får man väl nöja sig att man orkade något som man egentligen inte orkade?

Sometime you have to know you limits

Efter skolan jobbade jag och sedan var det dags för rugby. Jag är så grymt taggade redan nu! Min förkylning är helt hemsk och jag har ju lite svårt med det där att ta det lugnt. Tror dock att det är bäst att hoppa fotbollstillvalet på fredag, jag vill ju verkligen inte få hjärtmuskelinflamation!!

En av mina favo outfit måste jag säga :)


Bryt ihop och kom igen

Att ta sig upp ur sängen var inte det lättaste då man hade en idrottslektion med orientering direkt på morgonen. Tur nog klarade jag mig igenom den men mår inget vidare. Dags att visa att jag allt är stark och bita ihop! Om en vecka och en dag åker jag till Turkiet tills dessa ska jag allt klara detta!


The hole day depends on the first thoughts when you wake up

Mår inte bättre efter träningen så jag hoppas bara jag kan ta mig upp ur sängen imorgon!

I do not let the tears come

Vaknade på morgonen och kännde direkt att detta inte var min dag. Brännande och stickande i halsen och ont i näsa. Är så van vid detta och samtidigt så himla trött, tur att jag ser slutet på tunnlen. Nu kom Mirre och ska lysa min dag!<3
Bobban och jag i Polen

Det är ingen hund, det är en whippet.

Hittade denna söta kylskåpsmagnet på kylskåpet. Haha, min pappa är alt för söt! Han har helt blivit beroende av våra whippar, träna dem och en massa whippet saker.


.

Sitter på båten och har en 3 h resa framför mig. Läxplugg.....


Check it out

http://matildaberglundsplace.blogg.se/

What can I say

Har tagit upp datan och tänkte försöka plugga lite, eftersom jag missade skolan idag kände jag att det var min skylldighet. Börjat med powerpoint för muntligredovisning i spanska som är imon och engelska inlämmning om Facebook, som inte ska vara inne förren fredag.

Alvin tyckte det var väldigt kul att hjälpa mig skriva på datan.
Inez till vänster( mitt fadder barn) & Otilia tll höger (Matildas fadder barn)

Smarthead

Skulle åkt, ja skulle...missade båten då mamma trodde den gick senare än vad den gjorde. Så missar skolan imon men inte är jag särskillit ledsen!


En liten sötnos

Som ni märkt har det krabbat lite med mobilbloggen, men inte mkt att göra åt. Igår kväll beställde vi thaimat och tog med det hem till Sofie och hade lite myskväll med film. Nu ska vi snart bege oss bort mot Slite igen, för att umgås det sista. Runt 17 går min båt hem igen, tiden går allt för snabbt ibland!


A walk

Vi var ute och gick i det fina vädret (Inez på bild)


På Gotland

Vaknad kl 7 men låg och drog mig till 8, har nog aldrig varit pigg så tidigt innan! Busade lite med Alvin, åt frukost och sen åkte vi mot Slite till Tessan. Fick träffa min små ( 1 månad gamla idag) och söta kusin barn Otilia ( som är på bilden) och Inez.


Gotlandsfärjan

Japp, jag sitter just nu på Gotlandsbåten och som alldeles strax är framme. Ska tillbringa helgen på Gotland hos kusinerna, mamma ska bo hos Tessan ( hon stannar till torsdag) och jag ska bo hos Sofie. Har verkligen saknat dem och nu är det ju faktiskt två småttingar som jag ska få träffa!


Gotlandsfärjan

Japp, jag sitter just nu på Gotlandsbåten och som alldeles strax är framme. Ska tillbringa helgen på Gotland hos kusinerna, mamma ska bo hos Tessan ( hon stannar till torsdag) och jag ska bo hos Sofie. Har verkligen saknat dem och nu är det ju faktiskt två småttingar som jag ska få träffa!


Aldrig stressa bara skynda.

Efter fotbollstillvalet idag så fick jag sätt mig ner o fortsätta med samhällen. Gjorde klart allt på en timme, har märkt att jag jobbar mycket bättre och snabbare under press! Hade sedan en kvart på mig att duscha ( inkl tvätta håret) och packa, ja ibland kan jag vara väldigt snabb! Och nu är jag o mamma påväg, pappa fick agera taxi den första biten.


Fredags plugg

Tog en sovmorgon idag för det kommer jag knappast få i helgen precis berättar senare varför. Nu ska jag ta tag i samhälls inlämningen som ska lämnas in senast ..... Idag, suck!


Stektris med kyckling

Direkt efter skolan blev det att jobba 4 h, kände att jag höll på att somna ibland. Nu har jag precis lagat thaimat och jag som egentligen inte vet hur man gör, slängde bara ihop en massa. Helt otroligt nog blev det som det skulle och smakar utsökt!


No place to call home

Har haft två korta lektoner idag och nu sitter jag hemma o myser av en lång håltimme, mellan 10.25-14.20. Inte helt fel det där med håltimmar! Så rensat lite i rummet och få se om jag orkar plugga, tror nog jag hellre myser ner mig i soffan elr sängen faktiskt.
Dagensoutfit: MYSKLÄDER! <3

Rugbyyyyyyy

Japp, första rugby träningen är nu avklarad och grymt kul är det! Verkligen glad att jag är med och är väldigt tagga. Idag gick vi mest igenom regler och gjorde lite lätta övningar, inte särskillt jobbigt alltså. Har dock hört att det brukar bli tuffa träninar senare mn ser bara fram imot det!!
Gud, kommer knappt i håg hur jag såg ut med lugg!

When you are one step ahead

Mysig skoldag som inte känndes allt för lång trots att jag inte slutade förrens kl 15.40. Tror faktiskt att jag har börjat gilla skolan, bara man gör det till något roligt. Just nu har jag dock en massa läxa menmen jag ska väl inte klaga egentligen om man jämför med alla andra.
10 minuter innan skolan sitter jag fortfarande med min frukost...
Julia hade glömt gympaskor, tyckte de var lite coola
Sista tröjan som jag köpte i helgen.

...

Tänkte skriva ett snabbt inlägg om hur mycket jag hatar att stiga uppp på morgonen. Ja, det liggger nog bland det värsta jag vet att göra. För hur mkt man än har sovit så är man alltid lika trött och så ligger man och dra sig sisådär 1-2 timmar. Ärligt vrf kan man inte har skolan på eftermiddagen så man slipper allt det här? men då skulle man nog klaga på det förstås..Har precis tagit mig upp ur sängen så måste slänga i mig lite mat innan idrotten börjar. Hoppas alla få en mysig höstdag!

Lycka är många olika saker, en är att spela fotboll

Åh, lycklig har tränat fotboll och helt otroligt nog gick det kanon! Efter första 10 min då vi spelade kände jag blodsmak i munnen.... men efter lite pause så var allt kanon, förutom min J*vligt dåliga kondis. Får se om jag tar mig upp ur sängen imorgon men det var lungt värt det!!!!!!! Och på råga på denna härliga kvällen vann vann även Sverige mot Holland och har då kvalat till EM! Kommer somna riktgit gott inatt med ett leende på läpparna!!!!!!
För mig är lycka att spela fotboll <3

Fysiken......

Efter skolan fick jag ta tag i att plugga direkt, vi har verkligen myckte nu. Sdan hjälper det ju inte att jag knappast förstår något av fysiken, att vara sjuk har många nackdelar! Har ialf också hunnit städa rummet ( som förmodligen kommer se likadant ut imon) och lagat mat. Nu taggar jag inför fotbollsträningen som jag har tänkt att vara med på för första gången på väldigt länge.
En av tröjorna som köpts i helgen.

En lång dag framför mig...

Har haft två lektioner redan och är glad över att vi ska flytta fram en muntlig redovisning i spanskan! Just nu sitter jag på en slapp lektion ( programering) och väntar på att vi ska få gå och äta.

dudidudidu

Har kommit hem från kalmar och läkaren. Så om 4 veckor alltså v.45 på måndagen ska jag opereras!! Sen får jag inte träna på 2 veckor och då har jag sedan 4 dagar kvar på mig att träna upp mig inför JULKULCUP. Får se hur allt det här slutar men kommer förmodlign missa en vecka i skolan sa de. En sak var ialf bra att de sa inte, att jag inte fick träna nu! ;)
Skjortan som inköptes i helgen.

..

Min dator är lite sur på mig så den struntar att skriva vissa bokstäver och siffror ibland... De ska ialf vara iväg 3 månader och här är hennes blogg: http://matildaberglundsplace.blogg.se/ Hon sa att hon skulle försöka uppdatera så ofta hon kunde!

Now it's time to change

Kunde inte blogga igår från mobiln, tror det är något fel på appen just nu. Mirre kom ialf och vi var ut med hundarna och myste framför film. På kvälln tittade jag sdan på Pirates of caribin (stavning?) på främmande farvatten. Innan skolan idag tog jag farväl till James och Matilda som just nu sitter på tåget påväg till köpenhamn för att ta flyget till Thailand. De ska vara där i 2 månader, ja jag är JÄTTE avundsjuk! Hon ska ialf försöka blogg så jag ska lägga upp länken för jag tror alla skulle behöva lite glädje i höst! Efter skolan idag som slutar vid 12 ska jag till läkaren i Kalmar kände verkligen att det var på tiden!!!!
Det finns ingen som du ska du veta! <3

Kultur resan - lördag

UNIVERSEUM
Såklart blev det lite shopping! Ska försöka komma ihåg att lägga upp bilder på vad som inhandlades senare.

Kultur resan - fredag

West side story - Göteborgsoperan

Just a funny day

Jobbade efter skolan och sedan kom Mirre en stund. Nu ska jag försöka packa och sedan gå o lägga mig, så jag orkar upp i morgon!


Rugbyn

Hade nyss ett möte om skolrugbyn och riktigt många verkar vilja vara med i år, kul! Vi har tydligen fått dåliga träningstider men vad gör det , jag är ju en nattuggla. Jag kan verkligen behöva det här så jag får upp min kondis och styrka igen nu. Så på månda vet jag om jag kan vara med och träna för då ska jag till läkaren i kalmar!!!!! Har väntat i evigheter så nu får jag reda på om jag kan vara med på Jul Kul cup, elr snarare om det är smart elr inte ;) Så förhoppningsvis kan jag vara med på månda o tisdag då det är första inomhusfotbollsträningen o rugbyträningen. Jag håller tummarna, nae måste fortsätta med spanskan nu fast lektionen är snart slut ialf...

Pajrulle

Dagens kvällsmat som James, jag och mamma kokade ihop. Ena pajrullen fylldes med stekt lök, kyckling och bacon. Den andra med stekt lök, champinjoner och skinka. Båda hade sedan någon god ost i sig också.

Vissa dagar gör man rätt i att stanna i sängen.


One day I will know, now I just belive.

Har haft riktigt kul i skolan idag! Julia och jag bestämde oss att följa med på kulturresan, så vi åker på fredag. Spenderade en timme på kulan och nu väntar jag på att maten ska bli klar. Underbart med sovmorgon imorgon!


Rummet städat o kroppen tränad

Ja, det var helt enkelt dags att ta tag i att städa rummet. Varför känns det alltid som man aldrig ha något att ta på sig men en massa att stoppa in i garderoben? Förmodligen för man inte har någon koll alls på sina kläder. Hann också med ett gympass i mitt lilla hemmagym. Märker att jag verkligen behöver träna upp mina armamuskler igen! Däremot så klarade jag överförväntan i brutalbänken vilket betyder att magmusklerna fortfarande finns där någonstans...

Skoljoggen med cykel


Fotbollsavslutning

Efter matchen hade vi avslutning för utomhussäsongen i år. Vi fick tacos att äta och så var det några som talade.


Div.2

Idag spelar a-laget sista matchen i div.3 för nästa år har vi gått upp till 2.an. Tror det kommer upp i tidningen imorgon. Nu sitter jag här o väntar på att matchen ska börja vid 4. ( bild: alla som varit med o spelat i a-laget i år)


Morgon plugg

För en gångs skull sov jag inte bort hela söndagen utan steg upp kl 10. Fixade mig en god och nyttig frukost och slog mig ner med mamma och pappa som såklart redan var uppe. Sedan tog jag tag i att skriva spanska inlämning och nu är jag nästa helt klar. Tänk var allt skolarbete går snabbt om man bara koncentrerar sig!


Whippetrace bilder


Kalas

Framåt 7 stack vi mot bowlinghallen där vi mötte upp fam.lorentzon för lite bowling. Ulrika fyllde nämligen år idag så vi firade henne. Kväll. Fortsatte senare hemma hos oss med thaimat o tårta. Hann ta igen lite lost tid med Min Henny också.


Kalmarklubbmästerskap

Idag har vi tillbringat hela dagen i Påryd på whippetrace. För att vara första oktober måst jag säga att det var underbart väder! Meya vann tik ock Pepsi hane, så en lyckad dag. När vi kommit hem stupade hela familjen Berglund o whipparna i sängarna. ( bilder kommer senare)


Familjemys

Ikväll hade vi familjemys med tacolasagne och idol, till efterrätt äppelkompott med frysta hallon.


RSS 2.0