Lussekatter


- 50 g jäst
- 100 g smör
- 5 dl mjölk
- 250 g kesella
- 2 påsar saffran (1 g)
- 1 ½ dl socker
- ½ tsk salt
- ca 17 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme (37 grader). Häll degspadet över jästen. Rör om så jästen löser sig. Tillsätt resten av indigrienserna. Arbeta degen tills den släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mera mjöl. Låt jäsa övertäckta i 40 min. Gör sedan lussekatterna som du vill att de ska se ut. Lägg på smorda plåtar. Garnera med russin. Låt sedan jäsa ytterligare 40 min övertäckta. Pensla med ägg (1) innan de ställs in i ugnen. små - ugn:225 grader, tid: 5-8 min. Stora - ugn: 225 grader, tid: 10-15 min.

Bakdag

Mellan rugbyn och styrketräningen bakade jag FIG-bröd.
Efter träningen såg jag att pappa hade fixat Julskinka. Sedan hjälptes vi åt att laga mat.
Sedan gjorde jag knäckebröd.
Och efter lång letan efter alla saker till matberedaren och efter receptet kom jag igång. Sitter faktiskt nu och mumsar på en lussekatt som kommer dirkt från ugnen!

Träning

Idag efter skolan var det rugby träning, det var ett tag sedan sist. Inhandlade knäskydd igår så nu gör det inte lika ont...Tyckte det var skit skoj bara synd att vi var ganska få tjejer idag. När jag kom hem styrketränade jag lite hemma. Vad jag har saknat det!!
Gothia 2009

**


AOM - Tro,hopp och kärlek

Har inte hunnit med bloggen i helgen, har i stort sätt inte hunnit med så mycket annat än fotboll. Hela fredagen och lördagen bestod av att spela fotboll och döma fotboll. I första slutspelsmatchen fick jag hoppa in i mål då vår målvakt skadade sin (redan lite skadad) tumme. Självklart lyckades jag själv stuka mitt lillfingermen bara att tejpa. Kan ju också berätta att vår målvakt som vi skulle haft först, bröthandleden för 2 veckor sedan. Har vi tur eller?! Iallafall kom vi till final som fick avgöras på golden gold mot Madesjö. Efter att fått spela två mot två i minst 7 minuter så fick madesjö in bollen. Kan ju säga att jag inte var på nåt vidare humör resten av natten, ilskan mot mig själv var inte liten! Har idag dock försökt glädja mig åt 2:andra platsen men hur surt är det inte att snubbla på mållinjen sista gången man någonsin ska springa loppet!?

..

Strax bär det av mot julkul (som jag precis kom ifrån dock) och mot slutspelet! TAGGA!

Advent pynt

Idag var hela familjen ledig och vi har börjat adventspynta och dona här hemma. Adventsstjärnor upp och röda saker. Löv räfsas ute av mamma och pappa medan hundarna springer ute och busar. Själv sitter jag och tittar ut och försöker plugga en stund innan jag ska iväg för lite fotbollsträning.

Före:
Efter:

2011-11-24 14:53

Sitter på sista lektioner och efter en lång dag längtar jag bara till att den ska ta slut. Har sedan 6h jobb framför mig ikväll innan jag kan falla ihop i soffan. Imorgon är min lediga dag och även julkul, längtar!!!

The best

Vid 7 ska jag och Melinda bort till skolan igen för öppethus. Vi ska prata med de 9:or som fundera på att gå på VMG och berätta om hur bra vår skola är, hur den fungerar och hur vi elever ser på den. Ska faktiskt bli riktigt roligt!

I do not look like a hamster anymore!

Äntligen börjar min hals och ansikte se ut som det brukar.
Just nu känns det som dagarna går väldigt snabbt. Har två tentor framför mig innan jul, matte C och samhäll. Såklart har de blivit lagda dagarna efter varandra också känns ju underbart.... Har också nästan konstaterat att vi nog går i skolan ända till den 23 December, plågeri eller vad! Ikväll ska jag vara med på fotbollsträningen!!!! Kanske på tiden med tanke på att vi spelar cup på fredag. Dags att ta tag i tenta plugg.....

A monday like this

Idag har jag vari riktigt duktig måste jag själv säga! Efter skolan började jag med att putsa mina fönster insidan, inuti och utsidan. Sedan städade jag och mamma ur frysen och det visade sig att vi hade mer mat än vi ( iallafall jag) trodde. Jag fortsatte sedan med att städa tvättstugan, hänga upp tvätt, slänga in och städa iordning där. Efter det tog jag tag i köket och plockade ur o i i diskmaskinen, torkade och städade i ordning. Vi åt och sedan åkte vi till Mauritzius för värme en timme. Nu fortsätter vi med städningen i förrådet, pappa har äntligen bytt ut alla hyllor! Ska nog göra läxan tills imorgon också som jag helt glömt bort att vi hade.

Knäckebröd

- 1 dl sesamfrön
- ½ dl krossade linfrön
- 1 dl solrosfrön
- 2 dl sojamjöl
- 1 tsk salt
- ½ dl rapsolja
- 2 ½ kokande vatten
Rör ihop allt. Bred ut på bakplåtspapper och strö över flingsalt. Sporra/skåra, så det blir lättare att bryta sedan. Ställ in i ugn (150 grader) i 1 h.

Breaking Dawn

Ikväll var jag och tittade på Breaking Dawn med Mirre, Julia, Anna, Amanda och Elin. Den har fått dåligt omdöme men efter att ha sett den, fattar jag inte varför. Jag tycker den var jättebra!! Haha, jag älskar vampyrer, Twilight och True blood i mitt hjärta. Innan på dagen städade jag, var och tittade på fotbollstvillvalet, hjälpte mormor och morfar koppla in Wii och så lagade vi alla tjejer mat och åt tillsamans innan bion.

No time to rest

Idag är hela dagen fullspäckad. Strax slutar jag skolan och jag börja jobba direkt. Direkt efter jobbet ska jag sedan traska till Julia för filmkväll med tjejerna. Sådana här dagar passar mig som bäst when I have no time to rest.

I Want to break free....

Tänkte bara berätta att Mirre och jag bestämde oss att inte gå in på FACEBOOK på en månad. Vi kom fram till att vi gick in för att se vad alla andra gjorde och ja, man är beroende. Så missar jag någons födelsedag på en månad nu så vet ni varför! Få dock se hur detta går och snacka om att man kommer ha NOLLKOLL på vad som händer. Dags att börja leva livet i verkligheten och inte på facebook....

I HAVE A FEELING!

Trots att halsen fortfarande inte är helt bra så känns kroppen bra. Jag har inte känt mig så här pigg på flera månader och jag blir bara piggare, detta händer i november liksom! Det är inte förrens nu jag förstår hur jävla dåligt jag faktiskt har mått i 4 månader. Gått med svullnad och ont i halsen, har kallsvettats, knappt orkat komma upp ur sängen men ändå lyckats pallra mig till skolan 3/4 dagar i veckan. Tack och lov för vår studiedag varje vecka! Trots detta tränade jag (förutom de 3 gångerna jag åt pencilin och väntade på specialläkartid i en månad) och jag hamnade inte efter i skolan. Tur att jag är envis och att jag har en mamma som tvingar iväg mig ibland!
Nu känner jag att allt har vänt. Jag har så mycket energi att jag inte vet vad jag ska göra av den. Jag längtar efter känslan efter ett träningspass man verkligen tagit ut sig och känner att man inte orkar ta ett steg till. Jag längta till att livet känns underbart igen,, tills jag blivit Moa igen. Jag längtar till på söndag då jag får träna FOTBOLL och känna mig frisk. Jag längtar till JULKULCUP, vad jag ska njuta. Soon, I 'm FIT FOR FIGHT and then there's nothing that can stop me!

Rotfruktsmos

-170 gram Rotseller
-340 gram Kålrot
-150 gram Palsternacka
-440 gram Blomkål
-260 gram Morötter
Skiva alla rotfrukter och lägg i en kastrull. Häll sedan i vatten så det täcker rotfrukterna och krydda med örtsalt och örtagårdskrydda. Koka upp och sänk sedan till lägre värme och låt koka tills rotfrukterna har mjuknat. Häll av vattnet men spara lite och mixa sedan i en matberedare till ett mos. Krydda sedan med grillkrydda och rör om.

Nyttiga Brownies

Här kommer ett till recept men detta var mycket godare! Värt att prova.
150 gram dadlar
60 gram valnötter
2 msk kakao
1 tsk kanel
ca 1 tsk kardemumma
rivet skal från en apelsin
Kör alla ingredienser i en matberedare till en massa. Forma sedan det hur du vill till en kaka (förslagsvis en fyrkant) och försök göra den så jämn som möjligt. Strö sedan kokosflingor över kakan och tryck ner flngorna så de fastnar. Ställ kallt en timme och skär sedan i lagom stora bitar.

Mina Små Flickor

Idag var jag med mina fotbollsflickor som spelade uppvisningsmatch i JulKulCup, det var även deras första match någonsin. Tänk att man själv varit så liten och sprungit runt, tyckte att de var enormt duktiga!

Fars dag!

Vill bara berätta att jag älskar min pappa och att han är helt otrolig! Finns ingen Far som du! <3

Nyttiga chokladbollar

Hittade ett nyttigt recept på chokladbollar som jag bara var tvungen att prova, de var helt okej men det kändes som något saknades. Enligt mig smakade det också lite för mycket kakao. Ni får ialf receptet här och jag lägger upp igen när jag kommer på hur jag ska förbättra det.
5 st fikon
1 dl solrosfrön
1 dl mandel
1 dl naturella cashernötter
2 msk kakao
½ dl kokosflingor
(Lite flytande honung, jag la till för att få det lite sötare)
Blötlägg fikonen i vatten några minuter. Mixa sedan alla ingredienser ( t.ex. matberedare) till en massa. Späd med vatten om det behövs. Rulla sedan till bollar och rulla i kokosen.

..

Kommer ett nyttigt recept på chokladbollar senare ikväll...

Bröllop den 11-11-11

Idag skulle jag egentligen gått på bröllop, men tanken att sitta i en kyrka runt en timme och sedan iväg och äta 1-3 timmar. Kan säga att jag inte var särskillt pepp på det då jag inte kan äta vanlig mat än och mår inget vidare heller, så fick helt enkelt ställa in, ibland få man tänka på sitt eget bästa..All lycko önskningar till Bruden och Brudgummen!

the clock is ticking, but it feels like it is ticking too slowly

Min underbara vän Mirre kom med dessa (vita) rosor i tisdag, Tackar så mycket!!
Dagarna segar sig fram och eftersom jag inte få gå till skolan kan jag ju utnyttja tiden istället. Städa, plugga och laga mat, mysa och ha lite hemma spa, tur är att jag har hundarna som gör mig sällskap dagarna långa! Men så rastlös man blir av att bara gå hemma och man inte får anstränga sig!! Jag mår faktiskt hyfsat bra om man nu tänker att jag har två öppna sår i halsen. Det ända är att jag har lite svårt att sova men kom på att om jag halvt satt upp gick det bra. Konstigt det där men bara jag får sova så.

Fisk och skaldjurs soppa

Fisk och skaldjurs soppa (Keldas)
Räkor
krabfish
Mer som man kan ha i:
torsk
kräftsjärtar
Värm soppan på spisen med det du vill ha i.

To be happy when you're feeling down


Sjukhuset

Nu har jag äntligen opererat bort min jävla halsmandlar! Lilla mamma var så gullig och följde med (inget man tackar nej till precis) och ska även sova här i natt med mig. Operationen gick bra och efteråt sa läkaren att jag hade haft halsböld också! Min läkare där hemma är ju en stor idiot ( ursäkta mina fina ord) men detta har han missat på några av mina vänner också och många fler! Tur att jag ska få byta läkare!

Bild som mamma tog innan operationen, haha gullig man ser ut!


Basar

Jag skulle nog helst vilja flytta utomlands och bara kom hem till Sverige på sommaren(juni,juli, augusti). Tänk att kunna gå till en sådan här fruktmarknad varje dag, rena rama himlen!

kräft- och räksallad

Ett tips på en god sallad, det är bra med variation ibland så man inte tröttnar (vilket jag dock aldrig gör då jag ÄLSKAR grönsaker!)
Indigrienser (om ni nu inte ser det på bilden) : Sallad, paprika, tomat, gurka, sockerbönor, bönor, kräftor, räkor, ägg och knäckebröd.

Turkiskt te

Vi köpte hem olika smaker av turkiskt te, kiwi på bilden. Vi köpte också några turkiskt delikatesser som innehåller honung (inget socker) kallas turkiskt delight som man ska mumsa på till te.
Såklart var vi också tvungna att köpa turkiska te muggar!

I am home!

Har haft en helt underbar vecka i turkiet och att åka där ifrån var inte det roligaste precis. Men att komma hem var riktigt skönt särskillt när jag ska spela fotbolls cup idag!
Har inte tittat över bilderna ännu men ett bildregn får det antagligen bli senare.

RSS 2.0